Genel arama etkin değil.
Ana içeriğe git

2. Hafta Gelişim Programı

OKU-İZLE

OKU-İZLE

yazan İrem Selimoğlu - Yanıt sayısı: 0

OKU:

Şiddetsiz iletişim öncelikle kendinden bir şeyler  götürmeden karşındakini anlama yolundan geçer yani empati kurmaya .Eğer ortada bir anlaşmazlık varsa he iki tarafıda etkili bir biçimde dinleyerek ve buradan edindiklerimizden  yola çıkarak herkesin ihtiyacının gözetildiği ortak çözümler üretme sanatıdır diyebiliriz. Bunların olabilmesi içinde güçlü bir iletişim becerisine, dinleme becerisine sahip olmamız gerekir. Şiddetsiz iletişim hayatımızın bir çok alanında bize kolaylıklar sağlıyor diyebiliriz bunlar; aile ve evebeynlik ,kişisel ilişkiler , iş ilişkileri , eğitim ve okullar,vb.

Özetle şiddetsiz iletişim zaten bildiğimiz insanlarla bağ kurarken birebir uyguladığımız bir yöntemdir.Bu yüzden basit ve bir o kadar da etkili olacağını düşünüyorum.Bu iletişim bize mentorluk açısından karşımızdakini daha iyi anlayabilmek , çözümleyebilmek açısından çok şeyler katıcaktır diye düşünüyorum.

İZLE :

Bu videoda şiddetsiz iletişimin duygu, netlik , ihtiyaçlar çerçevesinde döndüğünü gösteriyor. Kısacası şiddetsiz bir iletişimi nasıl yapabilirizi bize aktarmaya çalışmışlar.Bu yüzden karşımızdaki insana net bir şekilde kendimizi ifade edebilmek ve net bir şekilde ne istediğimizi söylemek gerekiyor.Burada karşımızdaki insanda çok önemli bir yer kaplıyor o dediklerimizden ne anlıyor bunuda çözümlememiz gerekiyor.Yani olay karşılıklı bir şekilde çözümlenir.