Program Kapsamı:
🤗 Teknoloji ve İnovasyon alanına ilgi duyan liseli bir öğrenciysen ve bu alandaki iş imkanlarını, kendini nasıl geliştirebileceğini ve üniversite sınavına hazırlık sürecini yönetme tekniklerini merak ediyorsan menti olarak, teknoloji ve inovasyon alanında kariyerini planlamayı düşünen ve ilgili alanlarda okuyan üniversite öğrencisi veya mezunsan geleceğin kadınlarına yön göstermek için mentor olarak başvur, geleceği birlikte inşa etmek için tıkla! 😍
Mentorlar İçin: 👍
Eğitim Tarihleri:
Teknoloji ve İnovasyonda Mentorluk Programı 29.08.2023 itibariyle başlayacak ve 31.08.2023 itibariyle tamamlanacaktır. 29 Ağustos, 30 Ağustos ve 31 Ağustos tarihlerinde olmak üzere 3 günlük bir eğitim sürecini kapsamaktadır. Program tamamlandıktan sonra mentorluk görüşmelerinin takvimi programdan mezun olan mentorlar ve mentilerle birlikte planlanacaktır.
Program içerisinde üç temel kapsam bulunmaktadır;
● Temel Mentorluk Eğitimi
● Teknoloji ve İnovasyonda Fırsatlar Çemberi
● Temel Girişimcilik ve İnovasyon Eğitimi
😍 Mentor adayları 2 gün boyunca Temel Mentorluk Eğitimi alacak; bu program içerisinde Mentorluğe Derin Bakış Eğitimi ve Mentorluk Seansı Tasarlama ve Yönetme Becerileri eğitimi bulunmaktadır. Eğitimler içerisinde mentorluk kavramından şiddetsiz iletişime, metaforlaştırma tekniklerinden aktif dinleme tekniklerine, mentorluk seansını yönetme becerilerinden geri bildirim modellerine kadar farklı alt başlıklar aracılığıyla kendilerini mentor olarak geliştirecektir.
😎 Mentor adayları 1 gün boyunca Teknoloji ve İnovasyonda Fırsatlar Çemberi eğitimi alacak; bu eğitim içerisinde Teknoloji ve İnovasyonda Kariyer Yönetimi, Etkili Linkedln Kullanma, CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri, Teknoloji ve İnovasyonda Fırsatlar gibi pek çok alt başlıkta eğitim alma, kariyerlerini planlama noktasında kendilerini geliştirme ve mentilerine detaylı bilgi aktarma imkanı bulacaktır.
Teknoloji ve İnovasyonda Mentorluk Programı Başvuru Şartları:
★ Teknoloji ve İnovasyonda Mentorluk Programı kapsamındaki eğitimler üniversitede okuyan veya mezun olmuş genç kadın yeteneklere verilecektir. Genç kadın yetenekler teknoloji ve inovasyon alanında bu eğitim programına katılarak süreç içerisinde mentor olarak yetiştirilecektir.
★Programın başvuru sürecinde üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan veya mezun olmuş (yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yönetim ve bilişim sistemleri, girişimcilik ve inovasyon vb.) teknoloji ve inovasyon alanına ilgili veya alanda tecrübeli kişilerin başvuruları öncelikli olarak değerlendirilecektir.
Harika bir yolculuğa adım atmaya hazırsan, hemen başvur!😎