Eğitimin temel ilkelerini ve öğretmenlerin öğrencilere nasıl etkili bir şekilde ulaşabileceğini samimi ve kendi yaşam deneyimleriyle birleştirerek anlatmasıyla benim için oldukça pekiştiriciydi. Öğretmenlerin öğrencilere nasıl ulaşacaklarını anlamalarının önemi üzerinde durması ise kesinlikle eğitimin temelini anlatmakta. Çünkü anlayıp anlamlandıra bildiğimizde en kalıp yargılarını bile değiştirebilir, yaş ırk cinsiyet fark etmeksizin birilerine bir şeyler öğretebilirsiniz.
The One Thing All Great TeachersDo | Nick Fuhrman | TEDxUGA Yorum
yazan A.Merve BEYAZ - Yanıt sayısı: 2
A.Merve BEYAZ yanıt olarak
Ynt: The One Thing All Great TeachersDo | Nick Fuhrman | TEDxUGA Yorum
yazan Esil SALİMOĞLU -Katılıyorum Merve, ben de ekleme yapmak istiyorum. Benim için bu konuşmanın en etkileyici kısmı bir öğretmenin/eğitmenin özen ve ilgi göstermesinin onu en iyi öğretmen yapacağı oldu. Aslında her birimiz birbirimize bir şey öğretiyoruz ve bunu kalplerimize dokunarak yapıyoruz. Hatalarımızı kutlayarak bize bir şey öğrettikleri için teşekkür etmek, farklılıklarımızla bir arada olmayı başarmak, pozitif geri-bildirimlerin bizi olumlu yönde geliştirmesi ve kendimizi Snowy'nin çevreyi değerlendirdiği gibi değerlendirmek bizlere eğitmenlik yolculuğumuz için büyük taktikler sunuyor.
(Düzenleyen: Kübra Demirci - ilk gönderim: 29 Eylül 2023, Cuma, 19:32)
Esil SALİMOĞLU yanıt olarak
Ynt: The One Thing All Great TeachersDo | Nick Fuhrman | TEDxUGA Yorum
yazan Melike Bakirci -Ben de tamamen katılıyor ve kişisel olarak ekleme yapmak istiyorum. Öğretmenlerimiz bence çocukluk çağından itibaren bizlere dokunarak topluma çok büyük etkide bulunuyorlar. Ve özellikle konu iyi bir öğretmen/öğretici olmaya gelince de videoda da bahsedildiği gibi öğrencileri ile birebir ilgilenen onların hatalarını kucaklayan ve deneyimlerinden öğrenmelerine izin veren, yol gösteren , geri bildirimleriyle gelişmelerine katkıda bulunan, farklılıklarımızla daha güzel ve çeşitli olduğumuzu aşılayan ve kendimizi değerlendirmemize izin veren kişiler olması çok önemli bence. Özellikle de bunu yaparken öğrencilerine ilham olması da daha kıymetli...